SCAMPI ‘DUVELBOLIQUE’

Dit is op en top een culinair fast food gerecht. Het kost weinig moeite en tijd om deze lekkernij op tafel te toveren. Jong en oud is er bovendien gek op.

Ingrediënten:

  • 600 gr scampi’s
  • 2 fijngesneden  sjalotjes
  • 1 gepeld en fijngesneden teentje knoflook
  • 1 el  kerriepoeder
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1 snuifje cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 el ketchup
  • 1 dl Duvel
  • 250 ml room
  • 2 grote tomaten ontpit en in blokjes gesneden
  • 1/4 busseltje fijngehakte kervel
  • Boter
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  1. Ontdooi de scampi’s pel en verwijder het darmkanaal.
  2. Verhit de boter, stoof hierin de sjalotten en knoflook en laat alles even stoven.
  3. Voeg het kerriepoeder en het paprikapoeder toe en roer alles om, laat de kruiden kort meebakken.
  4. Voeg een snuifje cayennepeper toe.
  5. Voeg ketchup, tomatenpuree toe en roer om.
  6. Blus onmiddellijk met de Duvel en laat al roerend de alcohol verdampen.
  7. Voeg de room toe en laat de saus al roerend zachtjes inkoken.
  8. Laat de de scampi’s mee garen in de saus.
  9. De scampi’s zijn gaar als ze nog lichtjes glazig zijn waar het kopje zat.
  10. Werk af met tomatenstukjes en de kervel, vlak voor het opdienen.
  11. Serveer met stokbrood.

Pairing:

Een stevig parelende Duvel doet de job. De carbonatie van de Duvel snijdt mee door het romige gerecht

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!