Bier Grand Cru
SCHNEIDER INNOVATIE EN TRADITIE
Innovatie & Marketing
Schneider Weisse is een innovatieve en toonaangevende Beierse Brouwerij. Tot 1872 mocht Weisse enkel gebrouwen worden in brouwerijen van de Beierse koninklijke familie. George I Schneider verwerft in datzelfde jaar de exclusieve rechten. Een brouwerij van wereldklasse was geboren.

In 1927 verwierf de familie het Weisses Bräuhaus in Kelheim, een vroeger Hofbräuhaus. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de originele brouwerij in München zwaar beschadigd en de productie werd definitief overgebracht naar Kelheim. De Weisse bieren worden terecht tot de beste bieren ter wereld gerekend. Naast de ‘Weisse Original’ pakt de brouwerij de laatste jaren uit met heel wat nieuwigheden, allen nog steeds volgens het Rheinheitsgebot gebrouwen. Op 9 juni jongstleden begeleidde Dennis Kort, Schneider Ambassadeur voor Nederland en brouwer van de Oldskool bieren, een gesmaakte Schneider tasting in het ’t Antwaerps Bierhuiske. Verrassing van de avond was ‘TAP3 Mein Alkoholfreies’, een alcoholvrij bier de naam bier waardig. De publiekslieveling van de avond was echter ‘TAP5 Meine Hopfenweisse’. Een uniek bier dat op een unieke wijze tot stand gekomen is. Drijvende krachten hierachter zijn Garrett Oliver, brouwmeester bij de New Yorkse Brooklyn Brewery en Hans-Peter Drexler, brouwmeester bij de Private Weissbierbrauerei Schneider.