Luc De Raedemaeker
Biertje, biertje aan de wand, wie is de mooiste van het land?
Hop, het geheim van een mooie huid?
“Niet één bloesem zijner schoonheid zou verwelken. Geen polsslag van zijn leven zou verzwakken. Als de goden der Grieken, zou hij steeds jong, krachtig en vrolijk blijven.” - Oscar Wilde. De eeuwige jeugd? Het is geen magische spiegel, geen fontein in het mythische Land der Duisternis of een elixer van kwik en zwavel - nee, het is gewoon bier. Als het van de Belgische nieuwkomer Xantho afhangt, gaan we echter niet met een glas bier aan de slag, maar slechts een onderdeel ervan: de hop!

Hop bevat ook ‘xanthohumol’, een heel efficiënt ingrediënt in de strijd tegen huidveroudering. “Onze huid is voortdurend onderhevig aan een proces waarbij vrije radicalen zich binden aan gezonde cellen. De huidstructuur loopt hierdoor beschadiging op waardoor de huid veroudert. Antioxidanten in de huid binden met deze vrije radicalen, neutraliseren ze en houden zo het verouderingsproces van de huid tegen. Antioxidanten komen van nature voor in onze huid maar nemen af bij het ouder worden. Door het aanbrengen van het juiste verzorgingsproduct kunnen antioxidanten toegevoegd worden aan onze huid en kan het verouderingsproces vertraagd worden”, aldus de producent.

En het krachtigste antioxidant uit de plantenwereld is xanthohumol! Hop is niet enkel essentieel voor een zalig glas gerstenat maar ook voor onze schoonheid. De eeuwige jeugd? Het is geen magische spiegel, geen fontein in het mythische Land der Duisternis of een elixer van kwik en zwavel – nee, het is gewoon hop.

www.xantho.com