SESAM OPEN U !

Een belangrijk moment voor Brouwerij De Brabandere: voor het eerst in haar 125-jarig bestaan opent de brouwerij de deuren voor het grote publiek. Vanaf nu krijgen bezoekers de kans een kijkje achter de schermen te nemen en het is niemand minder dan brouwmeester Chris Van Acker die een woordje uitleg voorziet. Samen met zijn vrouw Jeanine zorgt hij voor een hartelijk en warm onthaal in hun eigen brouwershuis waar uiteraard ook steeds een goed glas bier en een hartelijke hap klaar staan.

Brouwerij De Brabandere viert dit jaar haar 125ste verjaardag en wou dit niet zomaar laten voorbij gaan. Ze zijn best trots op wat er in 125 jaar bereikt werd en willen dat graag aan iedereen tonen. De opening van het Brouwershuys, het bezoekerscentrum van de brouwerij, vormt daarom een van de hoogtepunten tijdens het feestelijk jaar. Want hoe vreemd het ook mag klinken, tot nu toe was het absoluut geen evidentie om daar in Bavikhove even binnen te ‘piepen’ …

Tijdens de rondleiding maakt je als bezoeker kennis met een bierbrouwerij in volle actie. Het startpunt van de rondleiding is het Brouwershuys, het ouderlijk huis van stichter Adolf De Brabandere, waar brouwmeester Chris nog steeds woont met zijn vrouw Jeanine. Deze locatie ademt geschiedenis en laat de bezoeker zich onmiddellijk thuis voelen. Na een introductiefilm en een korte toelichting bij de geschiedenis, neemt Chris jou mee op sleeptouw tussen de dampende bierketels en een draaiende bottelarij om te eindigen tussen de eikenhouten foeders, het pronkstuk van de brouwerij. Met 34 jaar ervaring bij de brouwerij is Chris de gids bij uitstek: hij deelt tijdens de rondleiding op een charmante manier zijn kennis en ervaring binnen de brouwerij. Of je nu leek of een echt expert bent, hij past zich makkelijk aan en de passie druipt er af. Dit is zijn wereld. Je bent letterlijk ‘bij de brouwer’ op visite.

Sinds kort is Chris op pensioen, maar dankzij de opening van het Brouwershuys zal hij toch bezig blijven in de brouwerij. Hijzelf als gids terwijl zijn vrouw Jeanine de rol inneemt van de perfecte gastvrouw die in de potten roert als een groep graag een maaltijd koppelt aan hun bezoek.

Praktisch:

Het Brouwershuys is te bezoeken voor groepen op dinsdag, woensdag en donderdag om 10u30 en 14u30. Als individuele bezoeker kan je op woensdagnamiddag aansluiten bij een groep na reservatie. De brouwerij opent enkel de deuren op weekdagen en daar heeft Albert De Brabandere een goede reden voor: “Bezoekers moeten de sfeer kunnen opsnuiven van een draaiende brouwerij. Aan de ene kant beperkt de keuze voor dit concept de mogelijkheden voor de bezoeker, maar het geeft hen wel een unieke kijk op hoe alles in zijn werk gaat.”

Meer info vind je op www.brouwerijdebrabandere.be de website van de brouwerij die voor de gelegenheid volledig werd vernieuwd.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend