SINT IDESBALD ROUSSE

Ons wekelijks bier

Idesbaldus Van der Gracht was van 1155 tot 1167 abt van de Cisterciënzerabdij Ten Duinen in Koksijde. Deze Sint-Idesbald is de patroon van de vissers en de landbouwers, geen onbelangrijke bevoegdheden daar in West-Vlaanderen. Op 18 april is het zijn feestdag en de verering van Sint-Idesbald is vandaag nog steeds levendig. In Sint-Idesbald, deelgemeente van Koksijde, wordt nog jaarlijks op de eerste maandag na de 18e april een bedevaart naar de veldkapel en het kruis van Sint-Idesbald georganiseerd. Een bedevaart die dus komende maandag vertrekt vanuit de O.L.V.-ter-Duinenkerk.

De Cisterciënzerabdij O.L.V. Ten Duinen had in het verleden ook een brouwerij en dankzij brouwerij Huyghe is dit sinds kort weer het geval. De nieuwe brouwerij werd gebouwd in de oude varkensstallen van de abdijhoeve Ten Bogaerde, een indrukwekkende site dat deel uitmaakt van de abdij. Een aangename plek voor een verpozing bij een frisse St. Idesbald met zicht op de brouwinstallatie.

Bier: St. Idesbald Rousse

  • Brouwerij: Brouwerij Huyghe (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 7,0%
  • Kleur: Diep amber met een wat oranje gloed. Compacte, romige schuimkraag.
  • Geur/aroma’s: Zacht geroosterd mout (koekjes), wat karamel, gedroogd fruit (abrikoos) en een licht kruidige hint.
  • Smaak: Moutige aanzet met wat karamel zoetigheid. Droogt vrij goed uit en evolueert naar een zacht bittere finale. Rond en aangenaam.
  • Foodpairing: Oude Gouda, saffraancouscous, panna cotta met abrikozen.

Dit bier won een gouden medaille op de laatste editie van de Brussels Beer Challenge.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!