SMASHBURGERS & BIER

RAMBO – Snack Américain

Hamburgers zijn allang niet meer een voorrecht van fastfoodketens. Sinds enkele jaren, duiken er overal ‘gourmetversies’ van het iconische broodje op. De laatste trend die overgewaaid is uit de States is de ‘smashburger’. Bij deze variant (waar hebben we dat woord nog gehoord) wordt het gehakte vlees eerst geplet op een bakplaat. Het vlees is dus minder dik en wordt heel kort op de plancha gegrild, zodat het sappiger en malser is. John Prigogine en Xavier Chen – de bedenkers van de Aziatische eetbar Old Boy- omarmden het concept en openden in volle locktdown hamburgerrestaurant ‘Rambo’ in Brussel. Il faut le faire.

De hamburgers van goede kwaliteit (uitstekend Black Angus beef, een zalige bun, prima smeltkaas) worden -zoals het een goed fastfoodrestaurant beaamt- aan de lopende band gebakken. De saus is een mix van ketchup en mosterd, met daarbij ui en augurk, zodat er variatie is tussen zoet en zuur, smeuïg en krokant. De frieten zijn zondermeer goed te noemen.

Rambo serveert op tijd en stond artisanale Belgische bieren (Pils 13, Cream Ale van Brasserie Drogenbos, een NEIPA van Dok Brewing of bieren van Nanobrasserie Ermitage) of Craft bieren van hippe buitenlandse brouwerijen (To Øl, Stigbergets Bryggeri, …).

A good old Zinnebir van Brasserie de la Senne past natuurlijk ook uitstekend bij deze lekkernij.

Foto’s © RAMBO – Snack Américain

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend