Bier Grand Cru
Faith
Na Hoop komt Grolsch nu met nieuw speciaalbier Geloof
Waar in april 64% van de Nederlanders de toekomst nog rooskleurig tegemoet zag, gelooft op dit moment 34% in een toekomst zonder Corona. Dat blijkt uit onderzoek van bierbrouwer Grolsch naar de stemming van de Nederlanders. Grolsch wil met een vierdelige serie speciaalbieren Nederlanders een hart onder de riem steken. Eerder dit jaar werd 'Hoop' gelanceerd, nu is er 'Geloof' en later dit jaar volgen 'Liefde' en 'Geluk'. Een klavertje vier van thema’s die er samen voor zorgen dat Nederland positief gestemd vooruit kijkt.

Grolsch Geloof (6.0%) is een Weizen gebrouwen met Nelson Sauvin, een hop met bijzondere eigenschappen die helemaal passen bij de zomer. Deze hopsoort komt uit Nieuw-Zeeland en heeft fruitige tonen van kiwi en witte wijn. Het bier is volledig uitvergist wat maakt dat het een frisse, droge afdronk heeft. De lichtblonde kleur van het bier doet denken aan de zomerzon. Grolsch Geloof is vanaf deze week beperkt verkrijgbaar in de horeca en vanaf deze week liggen de beugelflessen (45 cl) bij Mitra.

Met het thema Geloof in de basis gaf Grolsch meesterbrouwer Marc Janssen een persoonlijke invulling aan de nieuwe zomer Weizen; “Het zijn geen gemakkelijke tijden geweest en nog steeds hebben we te kampen met tegenslagen. Juist daarom is het belangrijk om geloof te hebben, een rotsvast vertrouwen in de toekomst. Dit bier staat voor mij symbool voor betere tijden.”