SPÉCIALE BELGE TAPROOM

In het trendy ‘Groen Kwartier’ op de voormalige site van het militair hospitaal in Berchem openden vier vrienden in 2018 de ‘Spéciale Belge Taproom’. Davy, Uwe, Bavo en Kobe toverden de oude vervallen loods om tot een modern biercafé. De naam van het café verwijst naar het klassieke Belgische biertype.

Het slaat ook een stuk op de filosofie van de eigenaars. “In ons café willen we iets anders bieden dan de bekende bieren die de meeste cafés schenken. Iets anders ook dan de voornamelijk buitenlandse bieren die gespecialiseerde cafés in Antwerpen op de kaart zetten. Smaken staan bij ons voorop. Onze klanten ontdekken hier nieuwe bieren én smaken. Authenticiteit is de basis van alles. Wij willen geen eenheidsworst aanbieden, maar gaan op zoek naar kleine lokale pareltjes”, zegt Davy.

De bar is een leuke plek om te vertoeven met super vriendelijk en behulpzaam personeel. Het kader is kunstzinnig, zonder elitair te zijn en het terras is een groene oase in de drukke binnenstad. De bierkaart is professioneel samengesteld en een tikkeltje eigenzinnig. De indeling per stijl is handig en biedt ook de beginnende bierliefhebber houvast. Kortom, dit is een über hopspot.

Het PAKT: Regine Beerplein 1- 2018 Antwerpen

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend