Luc De Raedemaeker
Stairway to Heaven
Rodenbach Vintage 2015
De Rodenbach Vintage werd voorgesteld tijdens een "Unexpected Tasting in the Sky". De setting een vliegende tafel -die de naam Dinner in the Sky kreeg- aan het nieuwe Antwerpse havenhuis. De chef van dienst was Viki Geunes, chef ’t Zilte** . Viki zorgde voor een weergaloos drie gangen menu. Alle gerechten werden gepaird met Rodenbach en meesterbrouwer Rudi Ghequire voorzag de gasten van een sappige en deskundige uitleg. Het was een ervaring op hoog niveau. Setting, gerechten en natuurlijk het bier brachten de genodigden in hogere sferen. Eén klein stapje verwijderd van de zevende hemel.

Rodenbach Vintage

De Rodenbach Vintage 2015 is een “Limited Edition” , het bier is zeer aromatisch en heeft net zoals zijn voorgangers een zeer complexe neus toetsen van vegetale eik, karamel met groene appeltjes vermengd met honing en zoethout. De typische roodbruine kleur met een robijnachtige schijn is te danken aan de gebrande mouten waarmee gebrouwen werd. Een diepe mahonie kleur die het midden houdt tussen een lang gerijpte Olorosso Sherry en een Pedro Ximenez.
“In zijn smaak is Rodenbach Vintage 2015 heel gestructureerd, complex en vol maar tevens pittig en verfrissend. Ook hier komt duidelijk de appelzurige fruitigheid terug naar boven in combinatie met karamel, balsaminco achtige tonen en eik met een toets van vanille, zure kers en zoethout” zegt Rudi Ghequire., brouw- en keldermeester. “De Vintage 2015 heeft een elegante afdronk met een uitgesproken zachtzure fruitigheid die uitvloeit op de tong en zeer mooi mild-droog afsluit” vervolgt Ghequire.

https://www.youtube.com/watch?v=9tVUEup6Fd0

www.dinnerinthesky.com

Foto’s© Joris Luyten