STATION 1280

“In 2014 riep de Amerikaanse nieuwswebsite Mashable het station uit tot het mooiste ter wereld. Mashable zet in zijn wereldwijde top tien zelfs stations als dat van Stockholm, Grand Central in New York, Saint-Pancras in Londen en het Moskouse Komsomolskaya station achter onze spoorkathedraal. Kortom, Antwerpen ligt op kop in deze rangschikking. Dat is trouwens de logica zelve, want het station is gebouwd als kopstation. De term wordt gebruikt om een spoorwegstation aan te duiden met uitsluitend kopsporen, waar treinen dus niet niet meer verder kunnen rijden. Het blijkt eens te meer een illustratie van het ‘grote gedacht’ dat Antwerpen van zichzelf had en heeft. Waarom zou je überhaupt nog verder reizen?”, aldus Bart De Clerck & Joost Houtman in hun boek ‘De rest is parking’.

Af en toe verder reizen lijkt ons een goed idee, maar niet alvorens een bezoek te brengen aan Station 1280. Richard Ootjers, een jonge Nederlander, opende een jaar geleden een bottleshop en tastingroom in de Antwerpse spoorkathedraal. “Je kunt hier onbekende bieren kopen, maar ook degusteren”, aldus de eigenaar.

De zaak heeft een mooi en wisselend assortiment internationale en Belgische Craft bieren. IPA’s, NEIPA’s en stouts zijn vlot verkrijgbaar. In de knusse zaak kan je alle bieren ook ter plaatse nuttigen. Samen met Billie’s Bottle Shop is deze plek the place to be voor meerwaardezoekers. Ook de wijnliefhebber komt aan zijn trekken, dus neem gerust je WWW (*) mee naar deze zaak.

Een afgelaste of vertraagde trein is heden ten dage een zegen voor de bierdrinker in Antwerpen Centraal.

www.station1280.com

(*) Wit Wijn Wijf

Fotos © Station 1280

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend