
Zowel op woensdag als op zondag werd steak-friet geserveerd tijdens Stijn Baerts jeugd, wat betekent dat zijn liefde voor dit gerecht al van jongs af aan ontstaan en gevoed is. Voor Stijn is het eten van steak-friet al vele jaren de ideale gelegenheid om vriendschappen te koesteren, bij voorkeur vergezeld van een rum-cola zero. In de afgelopen jaren heeft Stijn het hele land afgereisd op zoek naar de allerbeste steak-friet.
Stijn geeft de 100 beste adressen in België en een aantal keukengeheimen van de chefs.
Dat rum-cola zero niet de beste pairing is, beseft Stijn uiteindelijk ook. Hij wijdt een pagina aan de juiste bier- en steak combinatie. Spijtig dat hij het pejoratieve ‘biertje’ in de plek van bier gebruikt. Maar het is hem vergeven. Steak met Stijn is een superleuk boekje voor iedereen die van het goede leven en van een no nonsens levensstijl houdt.
Steak met Stijn, Ertsberg, €27,50.
PS: Een perfecte dag om een steak te eten is natuurlijk 14 maart. Lees er alles over: Steak & Blowjob Day
Cover © An Clapdorp/Ertsberg