STELLA & STELLA

Iedereen kent Stella Artois. In ons landje is het een dagdagelijkse pils. in de rest van de wereld is het een ‘Premium Lager’. In realiteit is het een hoog technologisch gebrouwen, zachte, zuivere en toegankelijke pils. Stella Oudwijker doet bij de meeste onder ons geen belletje rinkelen. Deze Stella is een roodflora kaas gemaakt met melk van de Nederlandse waterbuffel. De Oudwijker kazen worden geproduceerd in het Utrechtse Lopikerkapel.

De jonge Stella heeft een licht vochtige korst van natuurlijke roodflora (schimmel), het ivoorkleurige interieur oogt compact, maar is desalniettemin erg smeuïg. De smaak van de jonge kaas is lichtzoet, aards, met toetsen van gist, room, gras, en witte chocolade. Naarmate de kaas rijpt, wordt zijn karakter meer uitgesproken. Met een rokerige geur die herinnert aan de stal, leer en nuances van paddenstoelen en humus.

De jonge versie pairt uitstekend met zijn naamgenoot uit Leuven. De zoete en moutige toetsen van het bier passen uitstekend bij de zachte inborst van de kaas. Beide partners gaan voor een harmonieuze relatie.

Een oudere versie van de Stella kan het uitstekend vinden met een Leffe Bruin.

We leggen nog het plaatje ‘La Bière’ van Sttellla op en dat maakt onze ervaring compleet’.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!