TAJINE MET KEFTA EN TOMATEN

Tajine met kefta is een gerecht met exotische en warme smaken uit de Marokkaanse keuken. De tajine is een traditionele Marokkaanse kookpot. Het is een aardewerken schaal met daarop een hoog kegelvormig deksel. De warme kruidige smaken smeken om een krachtig en licht kruidig bier. We serveren deze tajine met een Dulle Griet van de Scheldebrouwerij. Haar zoete en kruidige karakter van drop, kandij, rijp fruit en specerijen gaat perfect samen met de tajine.

Ingrediënten:

  • 750 g lamsgehakt
  • 2  gesnipperde uien
  • 2 fijngehakte tenen knoflook
  • 800 gr. gepelde tomaat uit blik
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl paprika
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 snufje saffraan
  • 1 bosje fijngehakte koriander blaadjes
  • 3 tl ras-el-hanout
  • 1(runder)bouillonblokje
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

Stoof de uien en de knoflook aan in olijfolie in een tajine. Voeg na 5 minuten de tomaten, de  ras-el-hanout en een bouillonblokje toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

Meng het gehakt met de komijn, paprika, gember, kaneel, saffraan en de helft van de gehakte koriander. Maak kleine balletjes met een doorsnede van 2 cm. Voeg de balletjes toe aan de saus en laat het geheel 30 minuten garen in een oven van 170° C.

Bestrooi het gerecht met de rest van de gehakte koriander en serveer met couscous.

Foto ©Katarina De Raedemaeker

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!