Bier Grand Cru
Talking Heads:
Luc De Raedemaeker
Als directeur van de Brussels Beer Challenge en hoofdredacteur van Bier Grand Cru heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Veel beter kan het niet worden... toch?

Naar wat kijkt u graag?

Mooie vrouwen, inclusief mijn eigen vrouw!

Wat leest u graag?

Alles wat onder mijn ogen komt, van de achterflap van een pak chips tot het telefoonboek van Moskou. Maar mijn voorkeur gaat uit naar de romans van Emile Zola, Guy de Maupasant en Nikolai Gogol. Als guilty pleasure, lees ik graag de strips van Kiekeboe en de oude strips van Suske & Wiske.

Naar wat luistert u graag?

Tom Waits, Jacques Brel en Jazz of naar het gezellige geroezemoes in een bruine kroeg onder her genot van een glas bier.

Met welk persoon wil u graag een glas bier drinken ?

Juliette Binoche, een vrouw met smaak, klasse en stijl. Het hoeft wat mij betreft niet bij iets drinken te blijven. Maar dat laatste hoef je natuurlijk niet verder te vertellen.

Wat is uw beste bierherinnering?

Een verse pils na een wandeling van 40 kilometer in een verzengende hitte met een tekort aan water. De frisse hoppige pils was het beste dat ik ooit gedronken/geproefd heb.

Naar welke ‘bierrealisatie’ kijkt u op / bent u jaloers op?

Alle brouwers die het hebben aangedurfd om een eigen brouwerij uit de grond te stampen. Voor deze personen heb ik de grootste bewondering (en ben misschien wel een tikkeltje jaloers).

Wat is voor u de groots mogelijke ‘heiligschennis’ binnen de bierwereld (m.a.w. welk heilig huisje zou u met man en macht verdedigen)?

Een arrogante barman die een mooi glas bier vakkundig verkracht door gebrek aan kennis of luiheid

Welk grecht met bijpassend bier verkiest u als laatste avondmail?

Een roggeboterham met belegen boeren Gouda, Tierenteyn mosterd en een Orval van 12 maanden oud.