Bier Grand Cru
Talking Heads:
William Roelens
Ik ben al bierproever sinds 1985 al sinds mensenheugenis lid van Zythosvereniging HOP. Omdat het zoals bij vele bierliefhebbers ook wat kriebelde om zelf wat te proberen heb ik een kleine cursus bierbrouwen bij Alvinne gevolgd en mijn eigen bier ‘Maurootje Lauwe Saison’ ontworpen. Alvinne heeft die enkele jaren op de markt gebracht. Nu hou ik me vooral bezig met mijn BIERblog die ik in 2006 opstartte en het wekelijks HOPnieuws dat al een 10-tal jaren in vele mailboxen terecht komt. Voeg daar nog het voorzitterschap van het West-Vlaams Bierproeversgenootschap aan toe en de dagen zitten goed vol! Nu wordt het wel stilletjes aan tijd om op rust te gaan en te focussen op het genieten van een glas gerstenat!

Naar wat kijkt u graag?

Ik ben een filmfan! Vroeger was er een wekelijks bioscoopbezoek.
Daarna geabonneerd op het legendarische Filmnet. Nu kijk ik enkel op TV.
Door het overaanbod aan kanalen hou ik het enkel bij Canvas! Ik kijk dus regelmatig naar hun breed aanbod aan moderne en minder moderne klassiekers.
Ook een mooie TV-reeks kan mij bekoren

Wat leest u graag?

Naast mijn wekelijks HOPnieuws en BIERblog waar meer werk inkruipt dat u zou vermoeden neem ik de tijd om te lezen. Mijn wekelijkse HUMO en boeken die ik aankoop. Natuurlijk de biertijdschriften hebben nog altijd mijn voorkeur!

Naar wat luistert u graag?

Als 70-jarige heeft de muziek uit mijn jonge tijd de voorkeur! De jaren 60-70. Met Kleinkunst vooraan! Tijdens het werken aan het HOPnieuws durf ik eens op Spotify klassiek beluisteren.

Met welk persoon wilt u graag een glas bier drinken ?

Met iedereen die levenslust uitstraalt.

Wat is uw beste bierherinnering?

Veel te veel om op te noemen! Ontmoeting met Michael Jackson, Bezoek aan alle Belgische Trappistenbrouwerijen, met vooral het bezoek aan West-Vleteren met architect Bob van Reeth.

Naar welke ‘bierrealisatie’ kijkt u op / bent u jaloers op?

Ik ben niet gauw jaloers, integendeel.
Ik heb bewondering voor brouwerijen die stap voor stap aan hun bieren werken en opbouwen tot ze goed zijn om in omloop gebracht te worden. Ik denk hier vooral aan brouwerij De Ranke en De Plukker.

Wat is voor u de grootst mogelijke ‘heiligschennis’ binnen de bierwereld (m.a.w. welk heilig huisje zou u met man en macht verdedigen)?

Het klinkt misschien ouderwets maar de laatste tijd vinden sommige Vlaamse brouwerijen het niet meer nodig om hun website in het Nederlands te vertalen. De taal van Theresa May geniet hun voorkeur! Jammer.

Welk gerecht met bijpassend bier verkiest u als laatste avondmaal?

Een lekker stoof karbonade met Gouden Carolus Classic!