Bier Grand Cru
BBP Bailli
Nieuwe Taproom in Brussel
Brussels Beer Project heeft in coronatijden niet stilgezeten. Verder werken aan de bouw van de nieuwe brouwerij, die een capaciteit van 35.000 HL zal hebben, maar er is ook werk gemaakt van de inrichting van een gloednieuwe taproom in Elsene. Zo opende BBP vorige donderdag de deuren van hun tweede taproom, BBP Bailli!

Meer dan 30 tapkranen

BBP zocht meer dan 2 jaar naar een hippe plek in Brussel als tweede locatie naast de brouwerij met taproom in Dansaert.
Ze hebben het uiteindelijk gevonden. De tweede taproom, BBP Bailli, komt nu in de Baljuwstraat in Elsene, een andere bruisende wijk van Brussel. BBP Bailli staat voor een ruime keuze aan moderne bieren in een eigentijdse sfeer, zoals we van BBP gewoon zijn. Een brouwerij met enkele vaste waarden maar die experimenten niet schuwt, integendeel.

BBP Bailli werd ontworpen om een unieke ervaring te bieden rondom bieren van de tap (30+ kranen). Je vindt er alleen craft, oftewel new wave bier. BBP zal daar het volledige assortiment aanbieden en omdat het één nieuw bier per week brouwt, zullen toekomstige stamgasten
wekelijks een nieuw bier kunnen verwachten. One shots troef! Liefhebbers zullen ook parels van elders kunnen ontdekken, gebrouwen
door één van de vele bevriende craft-brouwerijen, om het plezier nog verder te vergroten. In totaal zijn er meer dan dertig bieren van de tap. Dit wordt nog eens aangevuld met een reeks natuurwijnen die elke liefhebber van goede new wave-wijnen zal bekoren.

Ook een droogje!

Voor het eten in BBP Bailli werd er ter plaatse een prachtige pizza-oven uit Firenze gebouwd om het plezier van de smaakpapillen compleet maken. Een roterend menu van gedurfde pizza’s, evenals Pazzaroti of andere antipasti zullen nog meer pit geven aan een plek dat een magneet belooft te worden voor de fans van heerlijk craft bier … dat is tenminste de ambitie en het potentieel is er zeker.

Het was belangrijk voor Brussels Beer Project om een tweede adres te hebben in Brussel. Deze plek moest op een locatie zijn in de stad waar het allemaal begon en waar hun gemeenschap en fans het meest aanwezig zijn. De opening van de nieuwe brouwerij in Anderlecht is dan weer voorzien voor eind dit jaar.

Meer info op de site.