TAPROOM DE RANKE

Feestelijk openingsweekend

In 2017 werd niet alleen de capaciteit van brouwerij De Ranke uitgebreid, op de eerste verdieping werd ook in een gloednieuwe degustatiezaal voorzien. In maart 2018 opende de Taproom De Ranke voor het eerst en in alle stilte de deuren. Nu is het tijd om de ondertussen wat meer ‘gerodeerde’ proefruimte met de toeters en bellen in de kijker te zetten met een feestelijk openingsweekend.

Terwijl in het dorp Dottenijs, waar de brouwerij is gelegen, de Fêtes de la Main (zeg maar de plaatselijke carnaval) plaats vinden, kan je bij De Ranke genieten van sfeer, lekker bier en lokale hapjes. Wie bovendien nieuwsgierig is naar de manier waarop al dat lekker gerstenat wordt gemaakt, kan meteen ook de brouwerij bezoeken. Op vrijdag om 17 uur staat een gegidste rondleiding in het Nederlands gepland. Op zaterdag is er een Nederlandstalige (14.30 uur), een Franstalige (15.30 uur) en een Engelstalige (16.30 uur) rondleiding voorzien. Je kunt gewoon voor het bezoek (5 euro) gaan, maar dat zou zonde zijn want voor 8 euro heb je een bezoek inclusief degustatie van de ter plekke gemaakte bieren (4 x 15 cl).

Feest in het dorp en dat in combinatie met een gezellig terras bij de lokale brouwer waar een leuke sfeer heerst en je kunt genieten van lokale bieren en hapjes … alle ingrediënten voor een gezellige namiddag!

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend