TE WARM?

Afkoelen

De Mechelaars staan bekend om hun capaciteit om de maan te blussen, maar momenteel zou het geen kwaad kunnen mochten ze hun talenten aanwenden om de zon een beetje te blussen. Veel moet dat niet zijn, gewoon een klein beetje … OK, ’t is misschien wat veel gevraagd, maar verkoeling kunnen we in de Dijlestad wel vrij makkelijk vinden.

Water brengt verkoeling dat is algemeen geweten. Terwijl het binnenland gloeit, is het aan de kust altijd een beetje frisser. De zeebries zal er wel voor iets tussen zitten, maar die gigantische watermassa is ook nog een stuk kouder en werkt afkoelend. Nadeel van de kust is evenwel dat vanaf dat het wat mooi en warm wordt, daar zoveel volk loopt dat je het aangenaam verkoelende effect meteen kwijt bent. Als we dus verkoeling kunnen vinden op een plek die niet in een uithoek van het land zit, het wat rustiger is, er meer te zien valt dan zand en aangebrande toeristen en waar we vooral ook van een frisse lokaal gebrouwen pint kunnen genieten, gaan we niet erg lang twijfelen.

Criteria die ons in Mechelen brengen en de verkoelende werking van de Dijle die er doorheen vloeit. In amper een decennium veranderde de Dijlestad van een ‘grijze muis’ in een ware parel. Het beleid van de ‘Beste Burgemeester van de Wereld’ zal hier zeker een grote rol in gespeeld hebben en dat hij daarbij op de hulp kon rekenen van een sterke partner als brouwerij Het Anker was de kers op de taart.

Mechelen is nu dus een bruisende stad in een prachtig kleedje waar altijd wat te beleven valt, maar deze keer zoeken we dus vooral de verkoelende werking van het water (en het bier). Rustig op een bootje de stad van de waterkant verkennen of je zelf ook wat nat maken tijdens een partijtje ‘Suppen‘ (zoiets tussen kajakken en surfen) of kanovaren, het kan. Toerisme Mechelen heeft meer dan voldoende partners kunnen aantrekken om een gevarieerd aanbod te kunnen bieden (te land, te water en zelfs in de lucht). Zij bundelen alles zodat we niet teveel moet zoeken en ons volop kunnen concentreren op het vervullen van ons belangrijkst criterium … afsluiten met dat lokaal brouwsel. Gelukkig is het stadsbier hier nooit ver weg!

© Visit Mechelen

Uiteraard zouden we helemaal terug kunnen naar de bron gezien de brouwerij op de rand van het Begijnhof ligt, een van de mooiste buurtjes van Mechelen. Om verder te kunnen blijven genieten van de licht koelende werking van de Dijle verkiezen we echter een terrasje op de Vismarkt waar je met De Gouden Vis en Ankertje aan de Dijle alvast twee top etablissementen hebt met een ruime bierkaart. Bovendien ligt vertrek en aankomst van de boottocht vlak bij.

De Gouden Vis was ooit een viswinkel maar is nu een ongedwongen café waar je je meteen voelt ontspannen. Een eenvoudige wat ouderwets interieur, met heel wat art-nouveau elementen, veel licht, een evenwichtige bierkaart en een super ‘binnenterras’ langs de Dijle. Meer is er niet nodig om de dag af te sluiten en dat hoeft daar ook niet meteen snel te gebeuren … de deuren sluiten pas ‘als de goesting op is’.

Vismarkt © Visit Mechelen

De Gouden Vis © Visit Flanders

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend