TERRA PILS

Brussels Beer Project

Terra Pils van het Brussels Beer Project, dat onlangs op de markt werd gebracht, is het allereerste 100% regeneratieve pilsbier van België. Dit licht bittere bier is momenteel alleen verkrijgbaar van het vat, in bepaalde Brusselse cafés en BBP Taprooms.

Volgende maand lanceert het Brussels Beer Project een ander bier met eenzelfde overtuiging, Lazy Panda, een blond bier gebrouwen met gerst uit regeneratieve landbouw en uitsluitend Belgische hop. De brouwerij heeft deze gerst ook geïntroduceerd in verschillende andere bieren om de overgang te versnellen, waaronder Juice Junkie, Tripel Bertha en Babylone, dat ook wordt gemaakt met vers onverkocht brood. 

“Het toenemend gebruik van regeneratieve gerst in onze bieren maakt deel uit van een bredere inspanning om onze impact op het milieu te verminderen en is in lijn met andere beslissingen zoals het stoppen van het gebruik van plastic vaten en de export van onze bieren buiten Europa,” besluit Olivier de Brauwere, medeoprichter van de brouwerij. 

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend