Bier Grand Cru
Zomeruur? Tijd voor Lost in Spice
Stadsbrouwerij De Koninck, Berchem | De laatste De Koninck Winter is getapt, zondag gaat de zomertijd in én dan hunkeren we naar terrasjes. Niet alleen het kwik op de thermometer gaat de hoogte in, ook in de brouwzaal van de Stadsbrouwerij stijgt de temperatuur gevoelig en in brouwerstaal betekent dat het tijd is voor een lekker fris speciaalbier. Sinds afgelopen zondag stroomt Lost in Spice opnieuw uit de tap in de De Koninck Bar. Met z'n kruidige aroma's en frisse citrustoetsen laat Lost in Spice de zon schijnen in je glas. Om de kruiden toe te voegen gebruiken de brouwers een raketvormige hop gun. Vandaar de naam ‘Lost In Spice’!

Deze keer kan je Lost in Spice nog extra kruiden want je kan een extra shot pit toevoegen dankzij een “hot sauce” van het Belgische SWET BXL. Je krijgt keuze uit 3 pittige sauzen.  Wie het bier graag mee naar huis neemt of cadeau doet, kan een crowler (een 1-liter-blik) rechtstreeks aan de tap laten vullen.

Meesterbrouwer Sven Dekleermaeker brouwde het bier voor het eerst in 2017. Sindsdien wordt het bier traditioneel steevast gelanceerd bij het ingaan van de zomertijd.  Sven Dekleermaeker: “Lost in Spice is een fris, kruidig en zomers bier. Heerlijk verfrissend voor op de lente en zomerterrasjes. Laat die zon maar komen. En als de zon er niet is, dan zorgen we zelf wel voor wat extra pit in je glas dankzij de samenwerking met SWET BXL.”

Daarenboven komt er in samenwerking met Brouwland een brouwpakket van Lost In Spice op de markt waardoor je zelf aan de slag kan en Lost In Spice in je keuken kan brouwen. Dit uniek brouwpakket komt in juni op de markt.