TIPSY

1) Aangeschoten 2) Bedronken 3) Beetje dronken 4) Beneveld 5) Bepimpeld 6) Beschonken 7) Bezopen 8) Dronken 9) Een beetje dronken 10) Halfdronken 11) Licht dronken 12) Teut 13) … dat zijn allemaal synoniemen voor tipsy. Maar sinds kort is ‘Tipsy’ opnieuw een bier. Na meer dan 50 jaar brengen de Broers Marc en Joey Hermans opnieuw het bier van hun grootvader op de markt.

Het Tipsy bier werd oorspronkelijk gebrouwen van 1934 tot 1965 in brouwerij Hermans Frères te Mortsel. Het originele recept bleef in de handen van de familie Hermans en werd al enkele generaties doorgegeven van vader op zoon. Aan de hand het oude recept konden de broers met hulp van brouwerij BeerSelect uit Gent het bier opnieuw tot leven wekken.

De broers getuigen: “De afgelopen 2 jaar zijn we intensief bezig geweest met de voorbereidingen en het brouwen van het bier. Om de smaak van het oorspronkelijke Tipsy bier te evenaren hebben we een beroep gedaan op mijn vader Jo Hermans, die opgroeide in de brouwersfamilie en als geen ander weet waar de smaakaccenten van het bier moesten liggen. Met de brouwerij BeerSelect hebben we de geschikte partner gevonden om ons te begeleiden bij het verwezenlijken van onze droom . Ook het flesje en Tipsy glas waarin het bier zal geschonken worden is een weerspiegeling van weleer. Het Antwerpse bier zal te verkrijgen zijn in horecazaken en speciaalzaken”.

De redactie van BGC proefde het bier:

  • Brouwerij: Gebroeders Hermans Frères/Brouwerij BeerSelect( BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 7,0%
  • Kleur: Mahonie kleurig met een uitbundige licht beige kraag.
  • Geur/aroma’s: Hinten van mout en een subtiele hint van rood fruit.
  • Smaak: Fris, mooie zoetzure balans, impressies van mout, frisse lichtzure afdronk.
  • Food pairing: Tomate crevette, Pas de Bleu kaas.

Cover © Gebroeders Hermans Frères

Partager cet article:

Même catégorie

Articles récents

Ceci pourrait vous plaire

Annonce
Brussels Beer Challenge 2024
OUVERTURE PROCHAINE