TOMAAT VLEESSALADE & LIEFMANS OUD BRUIN

Nostalgisch zomergerecht

Tomaat vleessalade wordt wel eens de “arme luis” versie van tomaat crevette genoemd. Toegegeven, de vleessalade is inderdaad stukken goedkoper dan het exquise gerecht met de grijze Noordzeegarnalen, maar is daarom zeker niet minder lekker. Indien gemaakt volgens de regels van de kunst is het zelfs een ware lekkernij. Zeker in de zomer als de tomaten op hun best zijn. We pairen dit gerecht met een Liefmans Oud Bruin.

Ingrediënten (vier personen):

  • 2 hardgekookte eieren
  • 3  dikke sneden gekookte ham (0,5 centimeter dik)
  • 3 eetlepels huisgemaakt mayonaise
  • 1 fijngesnipperde rode ui
  • 10 kleine augurken op azijn
  • 4 trostomaten
  • Fijngehakte peterselie
  • Peper & zout

Bereidingswijze:

  • Breng water aan de kook en kook daarin de eieren hard (ongeveer 10 minuten).  Koel de eieren onder stromend water en pel ze.
  • Snij het hoedje van elke tomaat en hou het bij. Hol de tomaten zorgvuldig uit.
  • Neem een mengschaal en plet er de gekookte eieren in.
  • Verwijder de zwoerd en snij de ham vervolgens in kleine blokjes.
  • Pel de rode ui en snipper fijn.
  • Snipper de opgelegde augurken zeer fijn.
  • Was de peterselie en snipper de blaadjes fijn.
  • Meng alle ingrediënten en voeg de mayonaise toe.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.
  • Vul elke uitgeholde tomaat met een flinke portie vleessalade en zet het hoedje vervolgens op de tomaten.
  • Serveer met handgesneden frietjes.

Pairing:

We pairen dit gerecht met een Liefmans Oud Bruin. Het licht zurig karakter van de Liefmans past perfect bij de zure toets van de tomaten. Het bier is net krachtig genoeg om de smeuïgheid en de volle smaak van de vleessalade te weerstaan. Een perfecte paring voor een warme zomerdag.

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!