TRIPICK 7 AMBREE

Ons Wekelijks Bier

We mogen dan nog een meer dan behoorlijke nazomer hebben gehad, ondertussen zijn de meeste trekvogels toch wel aan hun toch zuidwaarts begonnen of zijn ze reeds op hun zomerbestemming toegekomen. Zo breekt hier de periode aan waarin de vogelliefhebbers zich moeten gaan troosten met de standvogels, diegenen die honkvast bij hun broedplaats overwinteren. Gelukkig hoeven ze niet enkel blij te worden van een dode mus, want er zijn wel degelijk ook prachtexemplaren die liever onder de kerktoren blijven. Een persoonlijke favoriet is de Groene Specht en dat niet enkel omdat hij mee aan de basis ligt van een heel biergamma.

Zelfs de grootste leek kan een groene specht met alle gemak herkennen. Met zijn knalrode kruin en zwart ‘Zorro’ masker is hij onmiskenbaar. Voor de rest is hij vooral – hoe kan het ook anders – groen. Zijn voornaamste habitat zijn gebieden met loofbossen en dan vooral als die niet ’te’ groot zijn, noch te dicht. Je raadt het al, hij zit hier wel redelijk graag bij ons en dan vooral in de wat minder bevolkte en bosrijke Ardennen.

Toen drie Luikse vrienden zichzelf als uitdaging stelden om een eigen bier te maken en ze daarna ook naar een lokale link zochten voor de naamgeving, kwam de specht plots uit de hoed. Tripick is een samentrekking van ’tri’ (ze waren met drie) en ‘pick’ (in het Frans wordt de vogel namelijk een ‘pic vert’). De verwijzing werd dan nog wat versterkt door ook een ‘snavel’ op te nemen in hun logo.

  • Met de vormgeving zat het al goed, nu nog het bier zelf. Daarvoor werd beroep gedaan op de expertise van de nabij gelegen Brasserie Lupulus (voorheen nog ‘Les 3 Fourquets’). Samen met meester brouwer Pierre Gobron werd zo gesleuteld aan een brouwsel en dat ook dat uiteindelijk goed zat, is wel duidelijk. Het werd het begin van een bieravontuur dat tot op de dag van vandaag verder beleefd wordt en wel wat aftakkingen kende.
  • Tripick werd een heel gamma en ondertussen is er ook een brasserie in Luik waar je terecht kunt voor een ‘gastronomische koffie’, een aperitief, een goede maaltijd of gewoon een goed glas bier. Voor dat bier vertrouwen de heren nog steeds op Brasserie Lupulus en ongelijk kun je ze niet geven natuurlijk. Als het goed is, waarom zou je dan veranderen? Dat het bekomen gerstenat van de hoogste plank is, bewijst nog de gouden medaille die werd behaald op de laatste editie van de Brussels Beer Challenge met de Tripick 7 Ambrée. Het is dan ook met dat bier dat we deze keer het weekend ingaan.
  • Bier: Tripick 7 Ambrée
  • Brouwerij: Brasserie Lupulus (BE) voor Tripick (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 6,8 %
  • Zicht: Diep amberkleurig, kleine tweeschijn, romige en erg vaste schuimkraag. Appetijtelijk.
  • Geur/aroma’s: Versgebakken brood. Vleugje karamel. Fruitige hinten (banaan, beetje citrus). Frisse ‘grassige’ noties van hop.
  • Smaak: Moutzoete start. Karamel. Fruitig (banaan en gedroogd donker fruit). Fris koolzuur. Mooi geïntegreerde bitterheid dat doorvloeit in de afdronk.
  • Food pairing: Luikse salade, kip aan ’t spit, Boû d’Fagne, frangipanetaart.
Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend