Luc De Raedemaeker & Yannick de Cocqueau
Tuinfeestje
Met een professionele bierschenker!
Er was een heleboel twijfel en gedoe, maar vanaf 09 juni kunnen we een tuinfeestje organiseren met vijftig personen. En dit zelfs zonder noodgedwongen beroep te moeten doen op een professionele cateraar. We gunnen de cateraars natuurlijk ook hun belegde boterham, daar niet van. Maar in de fond zijn we eenvoudige volksmensen. Een natje en een droogje is al meer dan voldoende. Een heel buffet of een zevengangenmenu hoeft echt niet en een traiteur optrommelen voor wat salami en kaasblokjes is er echt over.

Ons cateringprobleem is dus al opgelost. Een potteke Oud Brugge in blokjes op elke tafel, een schaaltje olijfjes, en wat voorgesneden salami op elke tafel en klaar is kees. Maar wat met het bier? Op dat vlak zijn we iets minder meegaand. Dit moet echt professioneel . Bovendien beschikken we niet over massa’s frigo’s om de flesjes koel te krijgen. Het is ook echt niet leuk als iemand van de genodigden de bar moet bemannen en zelf niet kan genieten. Gelukkig hebben we wederom de ideale oplossing … een AirBar by FlexiDraft™ ! Met deze super flexibele module van Micro Matic tappen we bier van ’t vat daar waar de actie is … in de tuin of wei dus. Geen gedoe met verlengkabels want dit juweeltje is volledig autonoom. Je zet het gewoon ergens centraal en iedereen kan zich een fris bier komen aftappen. Goed toch?

Bovendien … stel dat (in het geheel hypothetisch geval dat onze politiekers onder invloed van de ‘Wilde Zalmen’ van gedachten veranderen en de regels aanpassen) er plots ‘bediening aan tafel’ verplicht wordt … wel de AirBar is op wieltjes gemonteerd en werkt zoals die trolleys in de luchtvaart. De tuinhostess of host wandelt met de AirBar rond en stopt daar waar de glazen leeg zijn voor een ‘repoor’.

Wij zijn in ieder geval verkocht en hebben niet gewacht met bestellen … onze AirBar is net toegekomen. We kunnen al niet meer wachten tot 9 juni. Boys and their toys, weet je wel.