Yannick de Cocqueau
Val-Dieu Cuvée 800
Ons Wekelijks Bier
Voor dit verlengd Pinksterweekend worden we getrakteerd op echt BBQ-weer met veel zon en temperaturen die eindelijk weer boven de referentiewaarden gaan springen. Haal de zak met kolen dus maar boven, begin die BBQ maar te schrobben en vooral, vergeet die frigo niet te vullen met 'mooi-weer-bier'. De Val-Dieu Cuvée 800 is ruim beschikbaar, kun je waarschijnlijk gewoon in jouw supermarkt vinden en dus in de kar steken samen met al het andere dat je nodig hebt. Het bier werd bekroond tijdens de laatste editie van de Brussels Beer Challenge en wij kunnen het alleen maar eens zijn met het oordeel van de jury.

De Cuvée 800 werd voor het eerst gebrouwen in 2016 om de 800ste verjaardag van de abdij te vieren en is ondertussen opgenomen in het vaste gamma. Het ‘jubileum bier’ van Val-Dieu is goddelijk licht, fris, smaakvol, … zomers!

Bier: Val-Dieu Cuvée 800

  • Brouwerij: Brasserie Val-Dieu (BE)
  • Volume: 33 cl
  • Alcohol Volume %: 5,5% ABV
  • Kleur: Stroblonde kleur met een witte schuimkraag. Lichte waas.
  • Geur/aroma’s: Frisse neus met een honingzoetje, witte bloesems, een grassige toets en een vleugje citrus.
  • Smaak: Licht, fris koolzuur, mooi gedoseerde bitterheid, droge afdronk met een gistige toets.
  • Foodpairing: We gaan dit bier niet perse aanraden bij gegrild vlees etc. maar terwijl die BBQ wordt voorbereid, heb je ruimschoots de tijd voor het ‘voorspel’. De Cuvée 800 is een aperitief bier bij uitstek en als je er dan al wat bij wenst te knabbelen, ga voor wat Val-Dieu Abdijkaas die je meteen in blokjes gesneden kunt kopen.

Heb je meer inspiratie nodig om die frigo vol te krijgen en wil je voor een ruimer assortiment gaan? Lees dan zeker ook even het relaas van onze degustatie van zomerse bieren van twee jaar geleden.