VIERDE EDITIE GREAT BREWERIES MARATHON

Duvel Moortgat maakt zich klaar voor 5000 lopers en wandelaars

Duvel Moortgat, Palm Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels zullen op zondag 12 mei opnieuw 5000 lopers en wandelaars verwelkomen op de vierde editie van de Great Breweries Marathon. De deelnemers kunnen kiezen voor een wandel- of looptocht van 25 km of een volledig marathontraject van 42,195 km. De Great Breweries Marathon start en finisht zondag op de terreinen van brouwerij Duvel Moortgat in Breendonk. De marathonlopers beginnen eraan om 9u15, tien minuutjes later gaan ook de wandelaars op pad voor hun 42,195 km. Er wacht hen in de regio waar Klein-Brabant, de Denderstreek en het Pajottenland elkaar raken een schitterende tocht langs en dwars door drie prachtige brouwerijen van onschatbare cultuurhistorische waarde.

De rijke Belgische biercultuur is tot ver over onze landsgrenzen bekend en dat weerspiegelt zich ook in het deelnemersveld. Er staan opnieuw meer dan 50 verschillende nationaliteiten aan de start van de Great Breweries Marathon. Twintig procent van alle deelnemers komen uit het buitenland met onze noorderburen, de Nederlanders, als grootste groep. Maar in alle uithoeken van de wereld valt het Belgische bier in de smaak.

De Great Breweries Marathon mag zondag ook lopers en wandelaars uit pakweg de Verenigde Staten, Japan, Zuid-Afrika, Colombia, Nieuw-Zeeland en Oezbekistan verwelkomen. En nog meer statistieken: 65% van de deelnemers zijn mannen, 35% vrouwen. De Great Breweries Marathon is het populairst in de leeftijdscategorie van 35 tot 39 jaar, maar er zullen zondag ook tientallen zeventigplussers aan de start staan! Een kwart van de deelnemers aan de Great Breweries Marathon kiest voor de marathonafstand, driekwart van de meer dan 4000 voorinschrijvers doet mee aan de 25 km.

Bierpakket

Vanaf kilometer 5 wordt er om de 2,5 km water en/of sportdrank voorzien voor alle deelnemers. Onderweg krijgen de wandelaars ook de gelegenheid om drie bieren te proeven. De lopers, of de wandelaars die liever wachten tot na hun sportieve inspanning, worden uitgenodigd voor een degustatiemoment na de aankomst. Daarenboven ontvangt elke finisher een rijkelijk gevuld bierpakket van de ‘Great Breweries’ om mee naar huis te nemen.

Programma – start en finish bij Brouwerij Duvel Moortgat

  • 9u15: Great Breweries Marathon voor lopers
  • 9u25: Great Breweries Marathon Walk
  • 11u15: Great Breweries 25K voor lopers
  • 11u40: Great Breweries 25K Walk

Meer info:

www.greatbreweriesmarathon.com

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Dutch Beer Challenge 2024
Schrijf uw bieren in!