Yannick de Cocqueau
Villaggio della Birra Belgian Edition
Een stukje Italië in Limburg
Deze keer gaat het dus niet over gastarbeiders die in Limburgse koolmijnen komen werken, noch over hun afstammelingen, maar wel degelijk over een volledig nieuwe stroom, een bierstroom. Na 10 jaar Belgische en Italiaanse brouwers te hebben verenigd op Villaggio della Birra in Italië, besliste de organisatie vorig jaar om het ook eens omgekeerd te doen: Met de Italiaanse brouwers naar België trekken. Komend weekend gaat de tweede editie door.

Wie zich een klein beetje in de bierwereld interesseert heeft waarschijnlijk al van Villaggio della Birra gehoord, diegenen die reeds tot in Buonconvento (Siena) geraakt zijn, zijn waarschijnlijk iets minder dik gezaaid. Vele die de reis wel hebben ondernomen zijn er evenwel hun hart verloren. Naast lekker bier en en eten zijn vooral de sfeer, de omgeving en het Italiaanse weer hiervoor verantwoordelijk. Een bedevaart die elke bierliefhebber toch ooit moet overwegen. Maar er is ook goed nieuws voor wie het toch wat ver en veel gedoe vindt. Er is nu een Belgische editie van het festival!

Komend weekend gaat de tweede Belgische editie door op de hoeve van de Brouwerij Kerkom. Het concept is vrij gelijkaardig aan de Italiaanse versie om er dezelfde sfeer te creëren. De gedachte is dan ook “Het Dorp is je thuis, waar dan ook.” (Cit.)

5 Italiaanse en 10 Belgische brouwerijen (die 2 dagen lang elkaar afwisselen), workshops, een wedstrijd voor hobbybrouwers, muziek en uiteraard ook een stukje van de heerlijke Toscaanse keuken. Neem daar nog eens bij dat er voor het weekend ook Toscaans weer wordt verwacht en de kans zit er dan toch dik in dat je een meer dan geslaagd voorproefje krijgt van hoe het er in Italië zelf aan toe gaat.

Villaggio_Belgian_Edition