Yannick de Cocqueau
Vive le Vélo
De hele heisa rond de Tour de France is nog maar net voorbij of we zijn hier al weer met fietsnieuws. We gaan wel van een heel ander vaatje tappen. Geen onmenselijke afstanden en 'cols' van allerlei categorieën, maar wel een ontspannen fietstocht langs de Brusselse Art Nouveau en de groene wegen van de Zennevallei. De enige echte 'col' is de schuimkraag op je verfrissende Lindemans die je bij aankomst aangeboden krijgt. Met zo'n voorstel hoeft die fiets voor ons nog niet meteen op stal.

Autoloze zondag is in Brussel ondertussen uitgegroeid tot een serieus evenement. Die dag zijn er allerlei activiteiten rond mobiliteit, geleide wandelingen, fietstochten, kansen om de rolschaatsen boven te halen, … De auto blijft er weg en alle alternatieven zijn welkom. Lindemans speelde vorig jaar in op deze uitzonderlijke dag door een prachtige fietstocht in te richten tussen het stadscentrum en de brouwerij.

14611069_1145501872195566_4301071863927052842_n

In welke richting je de lus wenst af te leggen bepaal je zelf. Je komt in ieder geval langs de mooiste Art Nouveau gebouwen van onze hoofdstad met telkens een klein woordje uitleg in de routebeschrijving. Brussel heeft rond deze stijl heus meer te bieden dan het Horta Museum en waarschijnlijk heb je bij een aantal van die huizen nooit echt stil gestaan bij hun schoonheid. Eens buiten de stad is het de rust en prachtige natuur van de groene gordel die je opwacht.

Uiteraard is de brouwerij die dag ook te bezoeken en of je nu daar toekomt of op het Poelaertplein, er zal gelegenheid genoeg zijn om je te verdiepen in de complexiteit en diversiteit van het assortiment van Lindemans. Enige dat je best op voorhand doet is je online inschrijven!