Vrijstaat Vanmol lanceert kerstbier

Brouwerij Vrijstaat Vanmol werd twee en een half jaar geleden opgericht door cartoonist Erwin Vanmol. Samen met zijn 17-jarige vennoot en assistent-brouwer Jan Panneels produceert hij op dit ogenblik 6 bieren(Gronckel Blond, Gronckel Tripel, Gronckel Quadrupel, Prins van Brabant, Heeten Heuzel en de Janimal van slechts 3,3%). Daarnaast maakt het brouwersduo ook nog 2 private labels (Klauw en Cohiba Atmosphere). De in het Vlaams-Brabantse Lennik gevestigde microbrouwerij tekende eerder dit jaar samen met Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz en tv-vedette James Cooke ook voor het “Gerst Late Night”-bier.

De Quadrupel Gronckel is met zijn 11% het sterkste bier dat totnogtoe door Vrijstaat Vanmol werd gebrouwen. Erwin Vanmol legt uit: “Geroosterde gerst, chocolademout en zwarte kandij maken van onze Quadrupel een volmondig kerstbier dat rijk is aan roostaromas. Daarnaast zorgt de combinatie van early en late hopping voor een stevige hopbeet die mooi in evenwicht gehouden wordt door een lichte, aangename zoetheid. De liefhebber weze gewaarschuwd: Gronckel Quadrupel loopt zo vlot binnen als een dubbel maar is meteen voelbaar tot in de tenen. Het is met andere woorden een te duchten biertje!”

De Heeten Heuzel is het eerste fruitbier van de Vrijstaat. Dit stevig kriekenbier van 7,5% werd genoemd naar de Lennikse magiër die volgens een legende in een spelonk leefde waar nu brouwerij Vrijstaat Vanmol gevestigd is. Op het etiket staat de legende van de Heeten Heuzel afgebeeld.

www.vrijstaat.be

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend