Luc De Raedemaeker
Cooking on Fire
Terug naar de basis van koken
Koken op een open vuur is een van de oudste kookmethoden die de mensheid kent. Al eeuwenlang hebben mensen over de hele wereld vuur gebruikt om hun voedsel te bereiden. Het knetterende vuur, de rokerige aroma's en de eenvoudige charme van koken op open vuur hebben altijd een speciale aantrekkingskracht gehad. Het boek 'Cooking on Fire' brengt ons terug naar deze oeroude traditie en biedt een schat aan gevarieerde recepten en praktische tips voor iedereen die wil leren koken op open vuur.

Het boek begint met een fascinerende verkenning van de geschiedenis van koken op open vuur. Van de vroegste ontdekking van vuur door onze voorouders tot de ontwikkeling van verschillende kooktechnieken over de hele wereld, dit hoofdstuk werpt een licht op hoe vuur een cruciale rol heeft gespeeld in de evolutie van menselijke voeding. De rest van het boek bevat een uitgebreide verzameling recepten die de diversiteit van open vuur koken demonstreren. Van gegrilde steaks en geurige stoofschotels tot geroosterde groenten en zelfgemaakte pizza’s, dit hoofdstuk bevat stapsgewijze instructies en prachtige foto’s om je te begeleiden bij het bereiden van heerlijke maaltijden in de buitenlucht.

En bier past natuurlijk perfect bij deze lekkernijen. Vuur en bier zijn twee elementen die elkaar perfect aanvullen in de wereld van foodpairing. Het knisperende vuur voegt een rokerige diepte toe aan gerechten, terwijl bier met zijn diverse smaken een breed scala aan smaakprofielen biedt. Of je nu geniet van gegrilde steaks met een robuuste stout om de rokerige aroma’s te versterken, of smaakvolle hamburgers met een hoppige IPA voor een fris contrast, het samenspel tussen vuur en bier werkt wonderwel.

‘Cooking on Fire’ is niet zomaar een kookboek; het is een eerbetoon aan de primitieve kunst van koken. Door de rijke geschiedenis, praktische tips en heerlijke recepten biedt dit boek lezers de mogelijkheid om de essentie van open vuur koken te ervaren. Het herinnert ons eraan dat zelfs in onze moderne wereld, waarin technologie en gemak overheersen, er nog steeds ruimte is voor de eenvoudige geneugten van koken op open vuur.

Cooking on Fire, Gestalten,  €39,90