Bier Grand Cru
West-Vlaamse Bierbox
Dat Corona de wereld van de distributie op zijn kop heeft gezet en het nooit meer hetzelfde zal worden is meer dan duidelijk. De manier waarop we ons bier in huis halen ontsnapt uiteraard niet aan die verschuiving. Luc Savels, voorheen actief als cafébaas en vertegenwoordiger bij twee West-Vlaamse brouwerijen (De Ranke en BOM Brewery), speelt graag in op de verandering en neemt samen met zijn schoonzoon Bjorn Willaert het initiatief om 6 brouwerijen te promoten via een 100% West-Vlaamse bierbox.

Het hoeft geen betoog dat naast een ‘aardbeving’ in de wereld van de distributie vooral de horeca en dus ook de ambachtelijke brouwerijen zwaar afzien tijdens de lockdown. Met een doos voorzien van 12 bieren van 6 artisanale brouwerijen wil Luc samen met ondernemer Bjorn Willaert het grote publiek laten kennis maken met enkele zorgvuldig geselecteerde bieren van lokale brouwers. Het pakket wordt bovendien aan huis geleverd.

De deelnemende brouwerijen zijn allemaal gelegen in het zuiden van West-Vlaanderen. Het gaat om brouwerij De Ranke uit Wevelgem-Dottenijs, brouwerij De Meester uit Stasegem-Harelbeke, brouwerij Bram Brass uit Zwevegem, brouwerij De Poes uit Tielt, brouwerij Klondiker uit Meulebeke en BOM Brewery Triporteur uit Rumbeke-Roeselare.

Telkens laten ze jou twee bieren uit hun gamma ontdekken. De eerste box die op de markt komt kost 33 euro en bevat zo dus 12 flesjes van 33 cl. Dit geeft meteen wat duiding bij de 33 in de wat vreemd ogende naam van de box … de B33RBOX. De doos met artisanale bieren zal gratis geleverd worden in de omliggende gemeenten. Woon je iets verder dan moet je rekening houden met een supplement van 5 euro en als je helemaal niet in de buurt woont neem je best contact op om af te spreken. Het pakket zelf ophalen kan natuurlijk ook altijd.

Elk B33RBOX bevat naast bier ook foldertjes en informatie over de brouwerijen en hun openingsuren. Zo ontdek je niet enkel de bieren maar ook het verhaal van de brouwerij zelf en kun je overwegen eens op bezoek te gaan van die brouwerij waarvan het bier jou nu echt aanstond. De meeste brouwers voorzien immers rondleidingen en hebben ook een verbruikszaal die na de coronamaatregelen terug opengaat. Bij elke box komt ook een gratis glas of biergadget zodat de belevenis compleet is. Het is dus meer dan een doos met bieren aan huis.

Een leuk initiatief dat zeker nog verder uitgebreid zal worden. Een uitbreiding van het gamma maar ook van afhaalpunten (krantenwinkels, slagers, bakkers…) in omliggende gemeenten zijn plannen die momenteel volop worden uitgewerkt. De B33RBOX kan je momenteel al kopen via de gelijknamige Facebookpagina en er komt eerstdaags ook een volwaardige webshop op www.b33rbox.be.