Yannick de Cocqueau
Zorg goed voor uzelf
en voor uw naasten
Nee hoor, we gaan hier niet nog de zoveelste corona blogpost de wereld insturen. We mogen ook buiten deze context gewoon voor onszelf zorgen en waarom er onze naasten niet bijnemen. Dat dachten de trappistinnen van Brecht zeker ook toen ze een complete verzorgingslijn met Westmalle Dubbel als ingrediënt ontwikkelden. Gezien de dames bovendien werk hebben gemaakt van een webwinkel kunnen we al dit moois zelfs nu nog in alle gemak aanschaffen. Voor ons mag er alvast een set onder de Kerstboom.

Ruim een jaar geleden lanceerden de zusters-trappistinnen van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Nazareth in Brecht een shampoo waaraan 10% donker bier werd toegevoegd. Het succes ervan zette de zusters ertoe aan om nu werk te maken van een volledige verzorgingslijn met Westmalle Dubbel. Naast de shampoo bieden ze nu via hun abdijwinkel en goed draaiende webshop ook een douchegel, bodylotion en vloeibare handzeep met trappistenbier aan. Mooi toch? Zolang ze het bier niet gaan verwerken in hun vloerzeep kunnen ze voor ons part zeker blijven ontwikkelen. De vloer vegen met ons geliefd trappistenbier krijgen we nooit over ons hart.

De trappisten en trappistinnen leven niet van subsidies of giften maar, zoals de Regel van Sint-Benedictus het voorschrijft, van hun (handen)arbeid. Bier brouwen is dan ‘een’ optie maar zeker niet de enige. In Brecht zijn de zusters een andere weg ingeslagen. De Brechtse monialen begonnen in 1964 afwasmiddel te produceren. In de loop der jaren werden onder de merknaam TRAPP ook vloerzeep, shampoo, badschuim en glycerinezeep aan het gamma toegevoegd. Het is met de bescheiden opbrengst van deze producten dat de trappistinnen in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Vorig jaar onderging het assortiment een flinke vernieuwing. Naast de drie productlijnen (lavendel, aloë vera en traditioneel) met telkens een vloeibare handzeep, douchegel, shampoo en bodylotion, stelden ze een trappistenbiershampoo met conditioner-effect voor. “Toen bleek hoe goed onze Westmalle Dubbel Shampoo bij onze klanten aansloeg, rijpte het plan om ook andere verzorgingsproducten met trappistenbier te ontwikkelen. Wetenschappelijk onderbouwde studies hebben immers aangetoond dat de polyfenolen, mineralen, vitaminen en oligo-elementen in het bier goed zijn voor huid en haar”, geeft Zuster Katharina, abdis van de abdij, ons mee. Zo gezegd, zo gedaan en zo wordt de Westmalle lijn nu dus ook vervolledigd met de ontbrekende handzeep, douchegel en bodylotion.

De Westmalle Dubbel shampoo en douchegel zijn verkrijgbaar in beugelflessen van … 33 cl. Goed gezien! De vloeibare handzeep en -bodylotion van de trappistenbierlijn worden ‘gebotteld’ in dispensers van 25 cl. Ze zijn verkrijgbaar in de abdijwinkel of via de webshop www.trapp.be. Nu, voor onder de Kerstboom wel graag zo’n geschenkdoos met heel den bazaar a.u.b.! Voor de flesjes Westmalle Dubbel voor bij mijn kalkoen (schitterende pairing trouwens) zorg ik zelf wel, no worry.

Zorg goed voor uzelf en voor uw naasten … met Westmalle!

 

© Lekker van bij ons