Bier Grand Cru
WINTERUUR = TIJD VOOR WINTERKONINCK
Antwerpen, Stadsbrouwerij De Koninck | Dagen worden korter, de herfstgloed zet de stad in een magisch daglicht en gele en rode boomblaadjes kleuren het straatbeeld. Koning Winter komt eraan! In de nacht van zaterdag op zondag schakelen we over van zomertijd naar wintertijd. En da’s ook hét moment waarop er opnieuw Winterkoninck uit de tap vloeit bij de Antwerpse Stadsbrouwerij De Koninck. Brouwmeester Sven Dekleermaeker besliste om ook deze winter opnieuw een gelimiteerde batch van het populaire winterbier te brouwen. Het speciaalbier is enkel en alleen tijdens de wintermaanden beschikbaar op de brouwerij en zolang de voorraad strekt. Je proeft het in de bar van de brouwerij, maar je kan ook een crowler (1 liter blik) laten vullen, zodat je thuis kan genieten van heerlijk vers getapt Antwerps bier (of cadeau kan doen!). Ook wie deelneemt aan de interactieve brouwerijtour, krijgt een proevertje Winterkoninck aangeboden.

Zondag draaien we de klok een uurtje terug. Bij Stadsbrouwerij De Koninck vieren ze dat extra uurtje slaap met… een nieuw bier. Want naar goede gewoonte brouwde brouwmeester Sven een winterbier. ‘Winterkoninck’ is geïnspireerd op het populaire Bolleke, maar hij gebruikte meer speciale mouten. Vandaar de donkere kleur. Het bier heeft de perfecte balans tussen zoet, bitter en geroosterd (van de donkere mout). Het bier is enkel tijdens de wintermaanden beschikbaar op de brouwerij en zolang de voorraad strekt.

Je proeft het winterbier enkel in de bar van de brouwerij of wanneer je de brouwertour aanvangt: dan krijg je een proevertje voorgeschoteld. Wie Winterkoninck mee naar huis wil nemen, kan het bier – net als alle andere bieren die je in de brouwerij op vat vindt – laten tappen op de brouwerij in een crowler.