ZEG ‘NS KAAS

Hollandse Kaas door Betty Koster

In dit prachtige boek is een selectie opgenomen van ruim veertig kazen van schapen-, geiten- en koemelk. Van een camembert uit Friesland over een kaas uit de Beemster tot verse kaas van de Wadden plus uitleg over het grote verschil van rijping van verschillende kazen. Betty Koster is een begrip in de kaaswereld. Zij is, samen met haar man, eigenaar van fromagerie L’amuse in IJmuiden en Amsterdam. Betty levert kazen aan toprestaurants en reist langs leveranciers en klanten in binnen- en buitenland. Kundig, liefdevol en ook nog grappig vertelt ze onderuit over de ‘Hollandse’ kazen.

In het hoofdstuk pairing (het om het pairen van kaas met drank) geeft Betty een aantal suggesties. Dat hoeft overigens niet perse alcoholische drank te zijn. Betty Koster raadt aan om kaas eens te pairen met thee. Wij verkiezen natuurlijk gerstenat. In dit hoofdstuk passeren ook een aantal bieren de revue. Toch nog steeds de ultieme combinatie. Wat dacht u van 15 maanden Oude Beemster met Russian Imperial Stout of een Witte van Koning ‘de Hollandse Camenbert’ met een witbier (persoonlijk verkiezen we een Tripel).

Toegegeven dit is geen echt bierboek, maar bijna elke bierliefhebber die ik ken, is een ook een enorme kaasliefhebber. Heb je naast bier ook interesse in kaas, dan is dit boek een must voor jou.

Hollandse Kaas – Betty Koster – Uitgeverij Terra – ISBN 9789089897657 – € 24,99

Deel dit artikel:

Zelfde categorie

Recente artikelen

Misschien vind je dit leuk

Advertentie
Bier Passie Weekend