
Joost Houtman: Een ijskoude Duvel Tripel Hop. Als afsluiter van een heerlijke zomerse driewerf plezier.
Yannick de Cocqueau: Simplex (De Ranke), lekker en dorstlessend in al zijn eenvoud. Eenvoud en niet perse enkelvoud …
Gilbert Declos: √225 Saison (BFM – Zwitserland) Magistrale balans tussen subtiele aciditeit en delicate houttoets. Fris, zacht op de tong, diep en lang. Een absoluut meesterwerk.
Cleenewerck Axel: Een prachtige Saison Cazeau van de gelijknamige brouwerij. Laag in ABV% en hoog in smaak.
Bart Van der Perre: Oude geuze (Oud Beersel). Na een hete zomerse dag, op een zwoele zomeravond, is er niets beter om de zilte zweetsmaak in je mond weg te spoelen dan een licht zure oude geuze. Het moment dat zilt en zuur zich mengen kan het best omschreven worden als ‘Een ingelke dat oep aa toeng pist’.
Elise Vandoninck: Eindeloze zomeravond = sowieso een grote fles om te delen. Liefmans Goudenband om te beginnen (ik hou van de combinatie zuur – zoetje – houtig) en dan aan een kampvuur of vuurkorf eindigen met een goeie stevige hout gelagerde stout, bijvoorbeeld de Ardenne Stout (Brasserie Minne).
Dirk Rodriguez: Adriaen Brouwer Tripel (Brouwerij Roman) Ik drink liefst bio-bier, vooral op zomeravonden, want dat is trending, zeggen mijn netwerkvrienden.
Thomas Costenoble: Magic Tafel (Brasserie de la Senne), een hedendaags en hoppig tafelbier.
Luc De Raedemaeker: Rulles Estivale (Brasserie Rulles), een zomers topbier uit de Gaume, de Belgische Provence.
Baudouin Havaux: Maes 0,0% (Alken Maes), ideaal om de dorst te lessen op een warme zomerdag.
Fedor Vogel: Chateau Neubourg van Gulpener bierbrouwerij. Ik drink zelden pils maar op een warme avond is een speciaalpils als deze hoppige Chateau Neubourg een smaakvolle en aangename doordrinker.
Cover foto ©Freepik