Yannick de Cocqueau
Zomerzoektochten
De Mechelse brouwerij Het Anker organiseert voor de zesde keer enkele zomerzoektochten. Op die manier laten ze jou opnieuw ontdekken wat Mechelen en omstreken te bieden heeft en waarom ze zo fier zijn op hun afkomst.

Een zoektocht is altijd een leuke manier om een streek te verkennen. Door het zorgvuldig voorbereidend werk van de makers ervan, kom je namelijk zaken te weten waar je zelf nooit op gekomen zou zijn en zie je op het eerste zicht onbenullige dingen die toch meer te bieden hebben dan verwacht. Al enkele jaren biedt Het Anker jou de mogelijkheid om Mechelen zo te ontdekken met een wandelzoektocht van 3,5km. Wie liever de wat ruimere streek verkent kiest gewoon voor de fietszoektocht van 25km die je onder andere ook via het Fort van Duffel, het Zennegat, Domein Tivoli, … brengt.

De Gouden Carolus heeft ook aan de kinderen gedacht met een op hun maat gemaakte formule en ook de fanaten van geocaching worden op hun wenken bedient met een zoektocht naar het geheim van de Mechelse begijnen. Vier formules die een leuke mix vormen van toerisme, geschiedenis, quizzen, bewegen, … en uiteraard het best worden afgesloten bij een heerlijk glas Gouden Carolus (al is het niet verboden om al even tijdens de tocht voor te proeven).

zoektochten_16-3-2017_site_1880x620-25-mei

Wie de smaak meteen te pakken heeft en er graag ook een andere regio bij pakt, kan deze keer ook voor een combipakket gaan. Zo heb je meteen de vier formules in Mechelen en komen er nog eens vier bij in en rond Turnhout. In de kaartenstad is bier ook troef en kun je elke pitstop opfleuren met een brouwsel van brouwerij Het Nest.

Als je wat competitief ingesteld bent dien je nadien je antwoorden in en maak je kans op een van de vele prijzen die er te winnen vallen. Maar zelfs mocht dat er niet zijn, het is en blijft gewoon leuk en interessant.

Voor 800 jaar Sint-Niklaas wordt ook in het Waasland een fietszoektocht georganiseerd. Als bier daarin dan een mooie rol te pakken krijgt zijn wij weer geïnteresseerd 😉 Een lus van 28km tussen Sint-Niklaas en Waasmunster ‘van kerk naar kerk’. Een deelnameformulier kost je amper €5 en je hebt altijd prijs (als je het formulier indient natuurlijk). Wat misschien minder geweten is, is dat er bij dat deelnameformulier ook nog eens drie bonnetjes zitten. Ze geven je recht op evenveel door Tussen Pot en Pint geselecteerde ‘bierproevertjes’. Wedden dat er ook een vraag over zal zijn …